Op zondag 7 januari 2018 vochten 12 judoka’s voor de eerste keer dit jaar op het zwaar tornooi te Dilsen. Judoka’s van Nederland, Engeland, Duitsland, Luxemburg, Denemarken, Frankrijk en België vochten er op maar liefst 6 tatami’s!

Winnaars van de dag voor ons sterk team waren Lena Hombroux, Esly Neyens, Christiana De Vuyst, Yelco Borgers en Adam Tangiev. Zij wonnen dit tornooi. Esly Neyens won in zijn tweede kamp ongelofelijk mooi met uru-nage, ware het niet dat de scheids de techniek afkeurde met de motivatie: je mag je tegenstander niet opheffen voor je hem werpt. Iemand die al van deze regel gehoord heeft mag het ons komen uitleggen, natuurlijk zette Esly nadien dit foutje van de scheids recht met een andere counter, maar dan laag bij de grond. Verder noteerden we ook nog mooie worpen Adam die nochtans voor de eerste keer aantrad bij de U13. Lena en Christiana deden wat van hun verwacht werd met klinkende overwinningen. Toby Neyens, Sid Mattheus en Fie Wyndaele wonnen ook twee keer knap en verloren slechts één keer. Mooi zo! Yoren Borgers en Yelco Poffé wonnen één keer en verloren twee keer. Eigenlijk won Yoren twee keer, maar het mooi punt van Yoren werd volledig onterecht aan zijn Deense opponent toegekend. Chauvinisme is niet aan Belgen besteedt zullen we dan maar denken. Louka Wauters (eerste jaars U13) verloor zijn kampen, hij had wat last van stress en dit beïnvloedde uiteraard de kwaliteit van zijn judo. Ook Gus Wyndaele had zijn dagje niet en verloor drie kampen.

Hopelijk trainen onze judoka’s goed door en krijgen we opnieuw een paar  kampioenen in onze club die houden van judo.

Alternatieve tekst die te zien is voor een blinde of als de foto niet laadt

Lena, Esly en Yoren wonnen met bravoure het sterk bezette tornooi

Adam en Christiana deden het schitterend…hopelijk kunnen ze in de toekomst (U15) nog een tandje bijsteken en uitgroeien tot Belgische top!

Je kan ons ook makkelijk volgen op Instagram en Facebook!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This