De stage en het eerste tornooi zit er alweer op. Op donderdag en vrijdag 27 en 28 december werd er getraind tijdens de jaarlijkse kerststage. Er werden een aantal technieken rechtstaand en ne-waza van dichter bekeken. Meester Gunther en meester Wim zagen gedreven judoka’s op de mat. De stage werd afgesloten met een schaatspartij in de Schaverdijn, de schaatsbaan van Sport Vlaanderen te Hasselt. Er waren er een aantal bij die nog nooit geschaatst hadden en dat zorgde voor hilarische taferelen. Zo was er Adam, die zich zo thuis voelt op de judomat maar in het begin wel heel onwennig leek op het ijs. Maar dat veranderde vlug en ook hij amuseerde zich na een tijdje kostelijk. Ook Yoren, Sid, Esly, Miel, Bram, Tibo, Lander, Wout, Yelco, ilkay speelden naar hartelust en waren tevreden dat het schaatsen er weer bij was dit jaar. 

Op zaterdag 5 januari organiseerde de club een gezamenlijke training en een receptie. De training werd afgesloten met de uitvoering van de kata door Antoine Snyers (tori) en Brent Poels (uki), zij gaan in 2019 hun eerste dan halen, althans dat hopen wij :-). Bestuurslid JP Nijns ontvouwde nadien de toekomstplannen voor de nieuwe of beter gezegd een  gerenoveerde dojo. Daarna konden ouders en judoka’s genieten van een aangename receptie met dranken versnaperingen. trezeke ontbrak hier niet :-). We kunnen niet wachten tot we kunnen trainen in onze nieuwe dojo!

Op zondag 6 januari vochten we met vijf judoka’s te Meeuwen-Gruitrode op hun goed georganiseerd en internationaal tornooi. Voormiddag vochten Adam, Yelco en Yoren Borgers. Adam won zijn drie kampen gemakkelijk. Yelco won drie kampen en verloor er eentje op beslissing en werd hiermee knap tweede. Yoren won twee keer en verloor één keer.en werd hiermee gedeeld tweede. Pittig detail: Yoren heeft twee kampen teveel gevochten. Geloof het of niet maar hij werd twee keer afgeroepen terwijl er daarna telkens een verkeerde judoka als tegenstander de tatami op kwam. Ter informatie: van deze kampen verloor hij er eentje en won hij er eentje. Onze U13 judoka’s vochten sterk, de twee dagen stage waren duidelijk zichtbaar. Op de middag vochten Sid Matheus en Ilkay Borgers. Sid stond voor in zijn eerste kamp na een mooie ipon-seoi-nage. Daarna laat hij zich tijdens het ne-waza werk verrassen en eindigt in een houdgreep. Sid verliest daardoor en kampte na de wedstrijd met ademhalingsproblemen. Door deze ademhalingsproblemen kon Sid zijn kansen niet naar behoren verdedigen in de volgende kampen. Ilkay Borgers won twee kampen en verloor er eentje, zijn recept was eerst een mooie counter en nadien in de volgende kamp een worp gevolgd door houdgreep. Een tweede stek hierdoor voor Ilkay,

Volgende week gaan we met zijn allen naar Zemst (12/1) voor het eerste provinciaal tornooi. Indien er nog U11 en U13 judoka’s willen meedoen dat kan, laat meester Wim dan iets weten.

 

 

Onze deelnemers te Meeuwen-Gruitrode!

Schaatsen kan leuk zijn…al je niet teveel valt…

Ook de groten gingen mee schaatsen:-) 

Je kan ons ook makkelijk volgen op Instagram en Facebook!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This