Op zondag 5 januari 2020 vocht ons viertal (Yoren Borgers, Yelco Borgers, Sid Mattheus en Ilkay Bogaert) op het U13 internationaal tornooi van Meeuwen-Gruitrode.

Yelco Borgers bevestigde zijn groeiende conditie met drie klinkende overwinningen, tweemaal kochi-guruma en één houdgreep was ditmaal Yelco’s recept. Sid Mattheus was wat zwaarder geworden en vocht voor de eerste keer U13. Hij deed het schitterend met maar liefst vier overwinningen op rij. De eerste was de moeilijkste want die werd op beslissing gewonnen. Yoren Borgers won twee keer overtuigend, alleen tegen zijn Lummense judovriend Seppe Paps verloor Yoren met houdgreep. Ook Ilkay Bogaert vocht voor de eerste keer U13. Alleen zijn eerste match verloor Ilkay. De andere twee kampen won Ilkay knap, goed gedaan Ilkay.

Volgende week gaan we met het viertal twee tornooien afwerken, in zaterdag in Zemst en zondag in Diepenbeek.

Op zaterdag 4 januari 2020 hadden we na enkele jaren afwezigheid eindelijk terug een Betse fighter in de jeugd categorieën. Adam Tangiev vocht er mee in de catagorie U15 (-46kg) aan de Trofee van de Donderslag te Meeuwen-Gruitrode, een internationaal tornooi. Adam is vanaf nu eerstejaars U15. Er waren 25 deelnemers in zijn reeks.

Adam begint goed, in zijn eerste kamp tegen Ruben Schoumacher van sportschool Jan de Rooy countert Adam efficiënt, ippon, de kop is eraf. In zijn tweede kamp tegen Daniel Dunnigan van het Brits team komt Adam na 20 seconden o-utchi-gari in en scoort waza-ari. Onmiddellijk erna scoort Adam met diezelfde worp nog een waza-ari: ippon. In zijn derde kamp moet hij dan tegen de boomlange Sem de Graaf van Toradoshi judoschool (NL). Andere tactiek gewenst hier: en dat doet Adam perfect. Hij wint de kamp met tweemaal ippon op 2 knieën. Zijn vierde kamp is de halve finale. Daarin moet hij vechten tegen Sander Commandeur van Shoganai Dronten. Uchi-mata had Adam nog niet gedaan vandaag, dat wapen haalde hij in de halve finale boven. Ippon na 50 seconden. In de finale moet Adam zowaar tegen een ander Belgisch judoka vechten, namelijk Lennart Verjans van JC Hasselt. Twee techniekers tegen elkaar. Na 20 seconden werpt Lennart Adam met o-utchi gari: waza-ari tegen. Onmiddellijk daarna komt Lennart nogmaals aan met morote-seoi-nage, Adam kan ontwijken maar valt licht op de zij en krijgt waza-ari tegen. Ippon voor Lennart Verjans. Dus een tweede plaats op Adams eerste toernooi bij de U15: knap gedaan jongen. Toch weten we dat een eerste jaar bij de U15 normaal een leerjaar is, en dat dat echt wel nodig is. We zijn blij terug mee te doen bij de jeugd met goede judoka’s. 

Morgen is het de beurt aan Ilkay Bogaerts, Yoren Borgers, Yelco Borgers en Sid Mattheus bij de U13 judoka’s, hopelijk trekken ze de goeie lijn van vorig jaar door zodat we binnen twee jaar opnieuw Belgische top in onze rangen hebben.

Je kan ons ook makkelijk volgen op Instagram en Facebook!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This