Het tornooi van de Fruitstreek lokte niet heel veel maar wel veel goede judoka’s.

Voormiddag vochten Adam Tangiev, Esly Neyens, Yoren en Yelco Borgers.

Yelco Borgers vocht een knappe reeks overwinningen bijeen. Eerst won hij twee kampen met alweer technisch judo. Maar in zijn derde kamp moest hij tegen Seppe Paps uit Lummen, een sterk judoka waar hij al een aantal keren het onderspit moest tegen delven. Deze keer dacht Yelco er anders over: met twee knappe technieken won hij van Seppe, prima werk Yelco. Yoren verloor zijn eerste kamp nipt maar daarna won hij twee keer met goed judo werk. Adam Tangiev tapte andermaal uit zijn goed gevuld judovaatje met drie knappe ippons. Esly Neyens ging met veel vechtlust en goede spirit de mat op. in een sterke reeks kon hij één keer winnen met een snelle ippon. Twee keer was het spannend maar verloor Esly nipt.

Namiddag vochten dan onze twee U11 judoka’s Ilkay Borgers en zijn judomaatje Sid Mattheus. Sid moest beginnen: eerst won hij met twee waza-ari worpen, daarna won hij met een knappe ippon. Ook in zijn laatste kamp kwam, zag en overwon Sid met overdacht judo. ilkay Bogaert wou niet onderdoen en won ook zijn drie kampen. 1x met een mooie rechtstaande ippon-seoi-nage. 

We zeggen het niet vlug maar onze judoka’s zijn technische kampioenen in het U11 U13 judolandschap. We zitten met een talentvolle groep met een grote verscheidenheid aan vechtersstijlen. Trainen, geen kapsones krijgen en je techniekgamma uitbreiden is de boodschap. Zeker ne-waza is er ook nog veel werk voor de boeg. Volgende week is het in Zonhoven!

Sid en maatje Ilkay houden mekaar recht: 6 overwinningen in beeld!

Je kan ons ook makkelijk volgen op Instagram en Facebook!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This