Op het eerste tornooi van dit jaar hebben onze U11 U13 judoka’s van zich doen spreken in het verre Herne. Zaterdag hadden Sid, Ilkay, Yoren en Yelco al een stage in Genk achter de rug. Zondag trokken ze dan naar Herne voor hun eerste tornooi van het nieuwe seizoen.

Sid moest voormiddag vechten. Sid is hard aan het trainen en dat loont. Hij vocht drie kampen en kon deze alle drie voor het einde van het eindsignaal zegevierend afsluiten met het maximum van der punten. Prima opening van het seizoen voor Sid!

Namiddag vochten Yoren, Yelco en een wederoptredende Adam Tangiev. Yoren pakte uit met doordachte kumikata waar zijn tegenstanders geen raad mee wiste en bijgevolg fouten gingen maken. Yoren strafte dit af met enkele slimme worpen. Dus drie overwinningen voor de slimme Yoren. Zijn evenbeeld Yelco vocht sterk zondag. Met vertrouwen en zelfzeker won hij zijn drie kampen. De laatste kamp won hij met een mooie ippon-seoi-nage. Ook de wederoptredende Adam kon zijn kampen alle drie winnen. In zijn eerste kamp tegen een judoka van een Poolse selectie die daar waren op uitnodiging moest Adam zoeken naar zijn judo. Maar hij groeide in de kamp en in de laatste 30″ pakte hij uit met een mooie harai-goshi, ippon!

12 overwinningen op rij voor Sid, Yelco, Yoren en Adam. Nog even vermelden dat onze U13 fighters (met slechts drie judoka’s!) op de vierde plaats eindigden algemeen voor de ranking Vlaams-Brabant. Beter kon bijna niet. Schitterend jongens!

De hard trainende Sid opende met een drie op drie het seizoen!

Yoren, Yelco en Adam wonnen hun 9 kampen!

Je kan ons ook makkelijk volgen op Instagram en Facebook!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This