Op het sterk bezette internationale tornooi van de Waalse judofederatie te Hainaut hebben onze Betse fighters weer van zich doen spreken. Met 11 overwinningen op 12 kampen kunnen we spreken van alweer een mooi resultaat. Alleen Yelko verloor slechts één keertje (op beslissing).

Yoren Borgers vocht zich rustig en voor zijn doen zeer zelfzeker naar een nieuwe overwinning. Hij won dan ook driemaal met ippon, éénmaal met een schitterend uitgevoerde beenveeg!

Yelco Borgers won éénmaal knap met een mooie worp. Zijn tweede kamp verloor hij op beslissing. In zijn derde kamp stond Yelco tot 5 seconden voor tijd met waza-ari achter. Na een minuut aanvallen lukte het de onvermoeibare Yelco om 5 seconden voor het einde van de kamp ook waza-ari te scoren. Logisch gevolg: Yelco wint zijn laatste kamp op beslissing.

Adam won zijn eerste twee kampen terug (zoals vroeger voor zijn kwetsuur) imponerend. In zijn derde kamp moest Adam tegen de Waalse topfavoriet Victor Peligry die ook makkelijk zijn twee kampen won. De Waal startte sterk met twee counters die Adam net kon pareren. Op dat moment achtte Adam de tijd rijp om zijn tegenwoordig sterke o-utchi-gari uit te testen. Zeer snel kwam hij in en zo verraste hij Victor: ippon! Adem is terug!

Bij de U11 moest Sid eerst aan de bak. Sid deed het uitstekend. Ook hij vocht opbouwend en wachtte telkens zijn moment goed af. ippon seoi-nage, harai-goschi en een houdgreep hielpen Sid aan een nieuwe tornooizege.

Als laatste ging Ilkay Bogaert de tatami op. Ilkay vocht verstandig en forceerde niet. Wat een verschil met in het begin van zijn wedstrijden als eerstejaars U11 toen Ilkay nog veel te impulsief vocht. Niet te geloven dat het diezelfde judoka is. En ja ook Ilkay won drie kampen met ippon.

Volgende afspraak in Houthalen op zondag 20 oktober!

Ditmaal een kiekje van onze U11 vrienden Sid en Ilkay, samen goed voor 6 overwinningen.

Je kan ons ook makkelijk volgen op Instagram en Facebook!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This