We waren met 9 Betse fighters in Merchtem voor het PK Jeugd. iedereen mocht het podium op, dit is op zich een mooie prestatie. Maar dat we ook 6 kampioenen mochten vieren was toch wel boven alle verwachtingen.

Nore Suetens won haar kamp met tweemaal o-goschi, tweemaal waza-ari dus ippon. Onmiddellijk al een eerste titel voor Geetbets dankzij Nore. Febe Petré was alleen in haar catagorie  U13 -57 en zo kreeg ze haar eremetaal dus zonder te vechten, dit vond ze jammer. Steve Nagels won knap zijn reeks U13 -55kg met tweemaal ipon-seoi-nage op 2 knieën met twee verschillende judoka’s, sjiek Steve. Warre Wyndaele deed goed zijn best en werd vierde.

In U18 won een ietwat zieke Brent Poels, ondanks één uitschuiver, zijn reeks U18 -73kg. Hij won drie kampen rechtstaand, de uitschuiver was tegen een judoka die hij aankon, maar even was de focus weg en hij had een wurging aan zijn broek. Maar omdat deze jongen twee keer verloor werd Brent provinciaal kampioen. Antje Jordens won drie kampen met ippon, ook zij maakte één uitschuiver en liet zich verwurgen. Maar dit meisje won wel haar andere kampen zodat Antje tweede eindigde in de reeks U18 -57kg. Hanna Petré moest zich gewonnen geven tegen naamgenoot Lotte Petré van Leuven na een slopende kamp die ze verloor met één waza-ari, een tweede stek voor Hanna.

In de U18 catagorie won Arne Motmans met juji-gatame. Meteen onze vijfde kampioen. En omdat Aymeric Henin alleen zat -90 kg werd onze sterke Waal ook 1ste en dit was dus de 6 de titel.

Hier nog eens de resultaten:

1ste plaats: Nore Suetens, Steve Nagels, Febe Petré, Brent Poels, Aymeric Henin en Arne Motmans

2de plaats: Hanna Petré en Antje Jordens

4de plaats: Warre Wyndaele

Volgende week in het verre Tielt vinden de Vlaamse kampioenschappen plaats. Hier komen de vier beste judoka’s van elke provincie kampen om naar het BK te mogen gaan.

We noteren ook nog de knappe prestaties van Christiana de Vuyst en Gus Wyndaele die in Genk een toernooi U13 vochten. Christiana zet haar goed begin van het tornooi te  Meeuwen-Gruitrode verder met drie klinkende overwinningen. Goed zo Chri! Gus werd tweede en brengt zo beterschap aan zijn resultatenlijn.