Vandaag vochten vier judoka’s van onze club op het provinciaal kampioenschap judo te Sint-Pieters-Leeuw. Allen in de U18 categorie. Onze Betse fighters van dienst waren Yelco en Yoren Borgers, Ilkay Bogaert en Adam Tangiev.

In U18 -50kg won een gemotiveerde Yelco Borgers overtuigend zijn eerste twee kampen. In de finale deed hij netjes verder. Hij won met tweemaal waza-ari en werd zo provinciaal kampioen. In de U18 -55 kg won zijn broer Yoren twee kampen en verloor er eentje. Met deze prestatie won hij verdiend zilver. Well done Yoren! In de U18 -60 kg zetten Ilkay Bogaert en Adam Tangiev hun beste judobeentje voor. Adam won twee keer knap tegen niet de eerste de beste judoka’s. In de halve finale was Lars Kint een maatje te sterk. Voor de derde plaats dan won hij met wurging tegen Kobe Gregoir, vorig jaar nog vierde op het Belgisch kampioenschap. Ilkay Bogaert vocht in dezelfde reeks na zijn twee opeenvolgende kwetsuren en als eerstejaars U 18 met zijn gekende overwinningsdrang een knap tornooi. Na drie overwinningen kwam hij in de finale -60 kg tegen dezelfde judoka waar Adam in de halve finale van verloor: Lars Kint. Na een goed begin sukkelde Ilkay echter in een wurging van Lars door te laat te reageren op de grond, leergeld als eerstejaars U18! Ilkay werd hiermee tweede in deze reeks.

Volgende week zondag vechten onze vier jongens in Zele op het Vlaams kampioenschap judo voor de jeugd. Succes jongens!