Op zondag 9 december vochten Yoren en Yelco Borgers, Adam Tangiev en Sid Matheus in Oud-Geleen een sterk bezet tornooi.

Yoren Borgers (U12 -33kg) won zijn eerste twee kampen vlug met twee knappe ippons, in de kwart finale verloor hij tegen een hele sterke (ouder en zwaarder) Nederlander. in zijn eerste herkansingsmatch kon hij net niet winnen: dit betekende een 7de plaats op 16 deelnemers, een heel goed resultaat voor Yoren.

Yelco Borgers (U12 -30kg) moest maar liefst vijfmaal kampen vooraleer hij voor het brons mocht vechten. Raar feitje: tegen de latere winnaar van deze catagorie had Yoren in de schiftingen gewonnen. Dat inderdaad allemaal met een uitgebreid deelnemersveld. Maar Yoren had wat last met een wispelturige en vooral chauvinistische Nederlandse scheidsrechter die hem voortduren vermaningen gaf en weigerde punten te geven. Het mag een klein mirakel genoemd worden dat Yoren het nog gepresteerd heeft om 3de te worden in deze reeks van 11 judoka’s, maar hij deed het wel. In de kamp om het brons won hij met een waza-ari, prima gedaan Yoren! Ik denk dat de gebroeders goed geslapen hebben zondagnacht:-)

Sid Matheus vocht in de reeks (U10 -42kg). Ook Sid zou uiteindelijk vijfmaal moeten vechten vooraleer hij op het tweede hoogste schavotje mocht plaatsnemen. Zijn eerste kamp won hij met waza-ari met een mooi uitgevoerde counter. zijn tweede kamp won hij met ippon-seoi-nage. Zijn derde kamp verloor hij tegen een blauwe gordel van 9 jaar, dat kan in Nederland waar je vlugger een hogere graad kan halen. Deze sympathieke tegenstander had nog maar één keer verloren in zijn leven, hij wierp Sid met harai maki-komi. Zijn vierde kamp ging gelijkopgaand, maar  met nog 10 seconden te gaan had zijn tegenstander er genoeg van en wierp de handdoek in de ring, dus winst voor Sid. Als Sid nu ook nog zijn laatste kamp kon winnen behaalde hij zilver. En dat deed hij, met tweemaal waza-ari schakelde hij zijn laatste tegenstander uit. Proficiat Sid!

Adam Tangiev zat in een poule met een pak judoka’s (U10 -42kg). Hij zou 4x moeten winnen om in de finale te raken. Zijn eerste kamp wint hij vlot. In zijn tweede kamp is het spannend. De grote, sterke Nederlander maakt het Adam knap lastig. Toch kan Adam net voor affluiten waza-ari score, nipte winst hier voor Adam. De derde kamp krijgt hij cadeau omdat zijn tegenstander gekwetst is. In de vierde ronde (halve finale) wint hij met een knap uitgevoerde uchi-mata, je ziet Adam zienderogen het tornooi in groeien. Dan moest de kers op de taart komen in de finale tegen de jongen die de andere kant van de poule domineerde. De kamp begon en Adam kwam vlug harai-goschi in die veranderde in een vorm van maki-komi: ippon! Alweer winst voor de technisch sterke Adam.

Alternatieve tekst die te zien is voor een blinde of als de foto niet laadt

Onze vier Betse fighters: allen met dezelfde inzet!

Deze techniek willen we ook leren en kunnen als we U15 worden 🙂 

Plezier beleven aan je sport: het belangrijkste!

Je kan ons ook makkelijk volgen op Instagram en Facebook!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This