Op dag 1 van het internationaal tornooi van de Donderslag te Oudsbergen hebben onze Betse fighters U15 en U18 Yoren en Yelco Borgers, Sid Matteus, Adam Tangiev en ilkay Borgers het goed gedaan.

In de categorie U15 -55kg hadden we twee deelnemers, Sid is nu ook een gewicht hoger gegaan en dat ging hem goed af. Hij en Ilkay Bogaert vochten zich via een foutloos parcours (elk 3 winstkampen in de schiftingen) een weg naar de finale. In de Betse finale kon Sid pas in de Golden Score de winst binnen rijven na een rechtstaande combinatie die waza-ari opleverde. Net genoeg om de golden score tegen zijn sterke ploegmakker Ilkay te winnen. Proficiat aan allebei! Kristien (de vrouw van meester Wim) bedacht een nieuwe slagzin na deze finale: goed-beter-Bets😊.

In de U18 -55kg categorie ook twee Betse fighters namelijk Yoren Borgers en Adam Tangiev. Adam vocht outstanding tot in de halve finale (twee ippons rechtstaand). In de halve finale liet hij een steekje vallen en verloor jammerlijk met tomoe-nage. In de kamp voor de derde plaats won Adam dan weer knap. Een derde plaats in dit sterk bezet tornooi is heel goed. Yoren won zijn eerste kamp mooi met ippon. Zijn tweede kamp verloor Yoren. Zijn eerste herkansingswedstrijd kampte Yoren goed maar toch kon hij niet winnen. Yoren en Yelco Borgers komen dan ook nog maar juist over van de U15 categorie en moesten kampen tegen twee jaar oudere tegenstrevers. Yelco Borgers U18 -50kg was duidelijk nog niet de oude na het ziek zijn. Hij kon in de tweede helft van zijn eerste kamp die hij verloor niet echt een vuist maken en dat doet hij anders zeer zeker wel.

op dag 2, Zondag was het de beurt aan onze  u11 en u 13 judoka’s,

ook zij hebben weer heel wat extra ervaring opgedaan !

Ward Putseys, Eline Jordens en Fleur Vanderweghen waren onze vechters U13.

Filiz en Flo Mattheus, Tjeu Huybrechts, Bram Nijns, Nand Hagelsteens, Robbe Hubrechts, Owyn Thomas en Wolf Jordens deden het goed in de U11 categorie.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This