Dit jaar waren er minder deelnemers dan andere jaren op de trofee van de donderslag te Meeuwen-Gruitrode. Immers de Dutch Open (Nl) viel samen met deze organisatie. Dus de meeste goede Nederlandse judoka’s waren in Eindhoven aan het judoën.

Dames op de trofee van de donderslag

Zowel Hanna Petré, Amelie Vanderborght en Ariane Marcelis behaalden een derde plaats op de trofee van de donderslag. Ze vochten goed, voor enkele meisjes had er meer ingezeten, de tactiek moet nog bijgeschaafd worden.

Heren op de trofee van de donderslag

Laurens Beelen en Brent Poels vochten sterk in de schiftingen. Ze toverden enkele mooie technieken uit hun judohoed. Ze mochten na enkele winstkampen en één verlieskamp allebei vechten voor de derde plaats. Hier moesten ze wel allebei het onderspit delven. Brent wierp nochtans zijn tegenstrever in die kamp mooi met sumi-gaeshi. De scheids deed teken ippon, maar beide hoekscheidsrechters vonden een waza-ari meer op zijn plaats. Jammer want even daarna werd hij zelf gevloerd. Jordy Stoffels vocht verdienstelijk, won enkele kampen knap maar kon geen podiumplaats bemachtigen.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This