Superstage te Polen

Onze stage in het Poolse Witkowo zit er op. Waw! Wat een week!

Letterlijk alles viel geweldig mee. De accomodatie, het weer, onze Poolse gastheren, ons prachtig programma, de deelnemers,.. Geen wonder dat iedereen zonder uitzondering super-tevreden was

Eerst en vooral een dikke pluim voor onze penningmeester Jean-Pierre die- alert als steeds- er in 2013 als de kippen bij was om tijdens de eerste verzusteringsgesprekken tussen de politici van  Geetbets en Witkowo onze club voor te stellen voor een meerdaags bezoek aan Witkowo. Nadien liet hij die lijn ook niet meer los en tijdens onze reis en verblijf bleek hij ook een volleerd reisleider. Proficiat JP.  Samen met meester Wim en onze Poolse vrienden werd een druk maar mooi uitgebalanceerd programma opgesteld.

Alsof dat niet voldoende was, zorgden onze Poolse gastheren nog voor enkele extra verrassingen. Denken we maar aan het bierbakken-klimmen, de paintball-shooting en de eetavond rond het kampvuur.

Verrassing van formaat was ook de opkomst  voor onze demonstratie. Meer dan 100 Witkoworianen waren de enthousiaste getuigen van een supergeslaagd optreden van  onze judoka’s. Kers op de taart kwam er toen de plaatselijke capoeiraclub en een 30- tal jeugdige Polen op de uitnodiging van meester Wim ingingen om aan het laatste stuk van ons optreden deel te nemen.  Wat een feest!!

Dat mocht ’s avonds gevierd worden, temeer er een paar van onze jonge leeuwen jarig waren.

Desondanks was iedereen ’s morgens – en ook de andere ochtenden- om 7h30 paraat voor de dagelijkse  jogging. Zelfs de meegereisde Nieuwsblad-journalist Paul Pans tekende present.

Judoclub Geetbets in judogi op de tatami in Witkowo tijdens de stage in Polen

Andere sporten dan judo: echte verbroedering

Schitterend was ook de verbroedering met de MMA-club en de Capoeira-club. Leden van beide clubs kwamen spontaan meedoen met onze volgende trainingen en we mogen spreken van een heuse martial-arts-kruisbestuiving.

Ludiek dan weer was het minivoetbaltornooi. Daar zorgden onze 3 musketiers Arne, Jordy en Laurens voor de ambiance. Schitterend!!

Dan was er nog de keiharde training in de MMA-club.Bijna emotioneel werd het daar  toen na de training MMA-trainer Lucas ons verbroederings-T-shirt ontving. Die stond trouwens versteld, niet alleen van het  sportieve niveau van onze youngsters, maar ook van de talenkennis. Hij kon er niet bij dat hij in het Engels werd aangesproken door een 10-jarige Betsenaar…

Van onze jongste deelnemers – Gus, Warre, Katoo, Jens, Bram… kregen we de laatste stagedag als reactie

Spijtig dat het al voorbij is’ .

Dat vonden wij ook. Dit was veruit de mooiste, leukste en beste stage met- het dient gezegd- een schitterende groep.

Om dat te evenaren hebben we 5 jaar nodig. Dan bestaat onze club 50 jaar…

 

En niet vergeten… donderdag 3/9 starten onze gewone trainingen terug.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This