Zoals beloofd gaan we met onze talentvolle jongeren op tornooi in het buitenland, we kunnen het niveau opkrikken door andere, betere judoka’s te ontmoeten. We waren met maar liefst 8 judoka’s op de Open U12 Zuid-Holland te Dordrecht. Een hoog aangeschreven district tornooi met tal van goede judoka’s.

Lena Hombroux was in de voormiddag enigste meisje in de selectie. Lena was direct goed op dreef. Eerst kreeg ze nog een waarschuwing wegens omklemmen van het hoofd, maar dit loste ze knap om met een van ver aangekomen o-goshi. In de tweede kamp vocht ze geduldig en sloeg ze op het juiste moment toe met harai-goshi. De derde kamp beloofde de moeilijkste te worden, de kamp ging gelijk opgaand. Maar 20″ voor het einde kwam Lena nogmaals in met o-goshi, haar tegenstandster bleef even hangen maar dan ging ze er toch hoog over: ippon! Ook haar vierde kamp won ze, meteen een 1ste plaats voor onze club. Prima, Lena…

De jongens moesten namiddag: Adam Tangiev won vijf kampen op rij en won zo knap  in de -42 kg catagorie. In twee kampen moest Adam diep gaan, maar dat deed hij met bravoure en scoorde nog telkens 2 mooie ippons. In dezelfde catagorie weerde Jelco Poffé zich knap maar het podium zat er niet in voor Jelco. Yelco Borgers was onze derde winnaar van de dag. hij won alweer met opbouwend judo. In één kamp wierp hij zijn sterke opponent in de laatste vijf seconden na een achterstand. Met vier winstkampen mocht ook hij op het hoogste schavotje. Gus Wyndaele vocht doordacht en rustig, hij won 3 maal maar moest één keertje de duimen leggen. Dus een tweede plaats voor onze Gus. Esly Neyens, Louka Wauters en Yoren Borgers werden alle drie derde. Esly won drie keer en verloor drie keer. Hij is sterk, maar was een beetje onder de indruk van de omstandigheden, toch goed gedaan Esly! Louka verloor eerst twee keer maar kwam toen goed op dreef en won nog 3 kampen met goed judo. Yoren was ook een beetje onder de indruk van de omstandigheden en vocht iets onder zijn normaal niveau, toch nog een mooie derde plaats voor hem.

In het volgend seizoen gaan we zeker nog naar buitenlandse tornooien. Hopelijk blijft deze groep goed samen, en dan bedoel ik iedereen!

Alternatieve tekst die te zien is voor een blinde of als de foto niet laadt

Lena trots met haar Lintje en gouden medaille!

Adam won maar moest tweemaal zijn beste judo bovenhalen.

Yelco won vier keer, één keer nipt op het laatste.

Onze jongens U12, een sterk team!

Je kan ons ook makkelijk volgen op Instagram en Facebook!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This