Met 114 pupillen U11 en 94 miniemen U13 was ons eigen provinciaal tornooi een schot in de roos. De organisatie verliep vlot ondanks enkele organisatorische tegenvallers die met sprekend gemak en verve opgelost werden. Een speciaal woordje van dank willen we uitbrengen aan Axel en Liesbeth Suetens van de waterhoek en aan Patrick en Petra Vos van het Voske. Zij sponsorden ons tornooi stevig en tilden het op deze manier naar een hoger niveau, nogmaals bedankt. Ook een woordje van dank aan ouders en eigen judoka’s is op zijn plaats. Onze jeugd judoka’s namen hun verantwoordelijkheid en brachten zo verschillende taken tot een goed einde.

Bij de pupillen hadden we veel Betse deelnemers die alles uit de kast haalden om een mooi tornooi voor eigen volk te vechten. Voor de meeste lukte dit wel. Een dikke proficiat aan al onze U11 judoka’s! Lena Hombroux, Wout Mariën, Miel Bosmans, Sid Matheus, Ilkay Bogaert, Yoren en Yelco Borgers, Esly en Toby Neyens wonnen en verloren af en toe maar lieten al enkele flitsen van hun talent zien.

In de U13 reeks stonden we op de 5de plaats in de tussenstand van de Vlaams-Brabantse ranking. Maar dankzij karatervolle prestaties van onze U13 fighters staan we nu op een voorlopige 3de plaats met slechts één punt achterstand op Meise! Adam Tangiev was andermaal goed op dreef: hij won drie keer met onder andere één overwinning tegen een sterke Engelse judoka. Gus Wyndaele was in zijn dagje en met goed judo versloeg hij zijn drie tegenstanders. Louka Wauters kon twee van zijn drie kampen winnen en werd zo tweede. Bram Reynders en Yelco Poffé konden elke een kamp winnen. Katoo Romandia en Bram Ghys vochten stevig maar konden spijtig genoeg geen winstkamp laten noteren. Volgende afspraak is over twee weken in Tienen.

 

Alternatieve tekst die te zien is voor een blinde of als de foto niet laadt

Onze groep U13 fighters die van de vijfde naar de derde plaats opschoven in de Vlaams-Brabantse ranking: proficiat!

Je kan ons ook makkelijk volgen op Instagram en Facebook!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This