Op zondag 15 januari 2017 vond het eerste pupillen-miniemen tornooi van het jaar plaats, Zemst was de organiserende club.

Bij onze U11 judoka’s deden onze tweedejaars wat van hun verwacht werd, mooie technieken demonstreren. Adam Tangiev en Gus Wyndaele tekenden hiervoor. Lena Hombreux, Esly Neyens en Senna Devuyst deden voor de eerste keer aan een officieel tornooi mee. Ze deden het schitterend tegen hun meer ervaren opponenten. Ze konden alle drie al één kamp op hun naam schrijven. Deze generatie Betse fighters is één van de talentvolste lichtingen van de laatste 10 jaar, dit zal de komende jaren blijken.

Christiana Devuyst deed dan weer voor de eerste keer mee met de U13, ze deed dit goed en kon haar 2 kampen winnen. Nore Suetens won éénmaal en verloor éénmaal. ze kwam één keer uit balans een techniek in en werd gecounterd, zo kwam ze in een houdgreep terecht. Warre Wijndaele kon geen vuist maken tegen sterkere tegenstanders, toch is Warre een toonbeeld van doorzettingsvermogen, opgeven staat blijkbaar niet in zijn woordenboekje.

Het volgend tornooi vind eind februari in ons eigen Geetbets plaats, namelijk in de sporthal “De Warande” te Rummen. Meester Wim brengt de strooibriefjes op tijd mee naar de training. We zoeken hiervoor ook ouders die een handje willen toesteken, meer hierover op de training.

 

Senna, Lena, Adam, Gus en Esly na hun felle kampen
Warre, Nore en Christiana vochten bij de U13 in Zemst

Je kan ons ook makkelijk volgen op Instagram en Facebook!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This