Brent Poels is dankzij een knap parcours en mooie worpen Vlaams scholenkampioen geworden. Hij won zijn drie kampen met uchi-mata, tweemaal ken ken, éénmaal gewoon uchi-mata. In de kwartfinale en halve finale won Brent in minder dan 30 seconden, in de finale duurde de kamp net geen minuut. Dikke proficiat Brent.

Minstens even spectaculair was de prestatie voor de weder optredende Antje Jordens. Na een elektrische lasercorrectie aan het hart was het afwachten of de problemen definitief achter de rug waren. Haar eerste kamp won ze met tweemaal ippon op 2 knieën. Een les voor onze U11 en U13 judoka’s die deze worp op training te weinig gebruiken. Haar tweede kamp (halve finale) won ze onverwacht tegen Silke Struys van JC Lummen met een prachtige overname. In de finale dan liet Antje zich klemmen door haar tegenstandster (juji-gatame). Net geen kampioen dus, Antje was even ontgoocheld maar mag tevreden zijn met haar fysieke paraatheid na alle kwetsuren en gezondheidsproblemen de afgelopen jaren.

Verder noteren we een fel kampende Christiana De Vuyst. Zij won twee kampen met ippon. In haar eerste kamp liet ze haar echter verrassen door een grote judoka die haar in de nek pakte en er korte metten mee maakte met harai-goshi. Dus ook een tweede plaats voor Christiana, goed zo. Adam Tangiev zat in een poule met sterke en een jaar oudere judoka’s. Meteen kon Adam eens echt goed door vechten. Hij werd derde in de poule na zeer harde wedstrijden waarin hij een hoop ervaring opdeed. De zieke Arne Motmans deed toch mee om wat wedstrijdritme en conditie op te doen tegen de provinciale kampioenschappen begin volgende maand. Hij deed dit goed met twee maal winst en twee maal verlies in een poule van vijf, dus toch een derde stek voor Arne. Warre Wyndaele en Steve Nagels verloren hun eerste kamp en mochten niet herkansen.Gus Wyndaele kon niet winnen, hij was echt niet in zijn daagje en besloot dan maar om een aantal keren zelf op de rug te vallen om het zijn tegenstanders gemakkelijker te maken 🙂

Alternatieve tekst die te zien is voor een blinde of als de foto niet laadt

Brent overklaste de tegenstand nog eens zoals in zijn jonge jaren 🙂

Antje Jordens (links) vocht eindelijk zonder beperkingen

Ilse Heylen gaf een leuke opwarming…

Je kan ons ook makkelijk volgen op Instagram en Facebook!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This