Eerstejaars U13 Adam Tangiev heeft met succes het interprovinciaal tornooi te Nevele afgerond. Dit tornooi met de 200 beste miniemen van Vlaanderen staat hoog aangeschreven. Vlaams-Brabant werd als ploeg troosteloos laatste van de vijf Vlaamse provincies, daar kon de overwinning van Adam niets aan veranderen.

Adam begon super gefocust aan zijn eerste wedstrijd tegen de grote Limburger Joshua Verelst. De eerste aanval van Adam kon Joshua nog pareren. Maar toen kwam Joshua echter van net iets te ver harai-goshi in en adam zag zijn kans om te counteren waarvoor hij waza-ari verdiende. Maar een attente Adam nam onmiddellijk over met o-soto-gari (waza-ari) met houdgreep: ippon!

In de tweede kamp moest hij dan tegen Vic Deerere van West-Vlaanderen. Er werd van scheidsrechter gewisseld op Adam zijn vecht tatami. Na 10 seconden komt hij ippon op 2 knieën in, een perfect uitgevoerde worp. Maar laat het nu net die ene scheids zijn die deze worp niet toelaat, dezelfde scheids als vorige week trouwens. Maar Adam was nu wel gepikeerd en bedacht dan maar een supersnelle uchi-mata voor zijn tegenstander: de tweede ippon was een feit;

In zijn derde en laatste kamp beloofde het moeilijk te worden tegen Tibo Linthout van Oost Vlaanderen. Maar net voor Adam moest vechten werd er weer van scheids verwisseld en dat gaf mogelijkheden om terug ippon op 2 knieën uit te voeren. De kamp ging gelijk opgaand de eerste minuut. Dan achtte adam het moment gekomen om een versnelling hoger te schakelen. En met een flitsend snelle ippon op 2 knieën wierp hij Tibo die het daarna even niet meer wist. Meteen de derde ippon voor Adam en winst in zijn eerste interprovinciaal kampioenschap, proficiat Adam!

Alternatieve tekst die te zien is voor een blinde of als de foto niet laadt

Adam wint en is blij met zijn eerste interprovinciale overwinning!

Je kan ons ook makkelijk volgen op Instagram en Facebook!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This